Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Πεδίον του Άρεως

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 14:28
Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Πεδίον του Άρεως

Τελέστηκε, σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών, στο ομώνυμο μνημείο στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα. Το μνημόσυνο τελέστηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του υπερεκατοντούτη στρατηγού Ιερολοχίτη, Κωνσταντίνου Κόρκα.  

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του «Ιερού Λόχου» από εθελοντές Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που συντέλεσαν καθοριστικά με τη δράση τους στην απελευθέρωση των νήσων της χώρας μας, στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε, δε, στον πρώτο διοικητή συνταγματάρχη Πεζικού, Χριστόδουλο Τσιγάντε, και τους συμπολεμιστές του, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «μας κληροδότησαν ολοζώντανη την παράδοση του "Ο Τολμών Νικά"».  

Στην τελετή παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, οι ακόλουθοι Άμυνας στην Ελλάδα, της Αιγύπτου, συνταγματάρχης Ayman Alian Mahmoud Alian και του Ηνωμένου Βασιλείου, πλοίαρχος Alexander John Taylor Bush, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων και εφέδρων καταδρομέων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 14:28