Το νήμα έξι κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτι του νησιού ξετύλιξαν το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 17 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ συνελήφθη και η 40χρονη μητέρα του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου διμήνου, οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει έξι τουλάχιστον κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Μυτιλήνης, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας άνω των 39.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας πρωινές ώρες συνήθως, αφού πρώτα εντόπιζαν οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους, εισέρχονταν σε αυτές, είτε από ανασφάλιστες εισόδους, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, το οποίο όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει το πρωί της Πέμπτης, από οικία ηλικιωμένης στη Μυτιλήνη και αφού κατασχέθηκε παραδόθηκε στην κάτοχό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης