Μεγάλος αριθμός πολιτών απέκλεισε σήμερα το κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου για τη 1 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνάντηση της Ευρωπαίας επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι και ενώ η κα. Γιόχανσον κατευθυνόταν από τη Σάμο προς τη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έκανε γνωστό ότι αν θέλει η κ. Γιόχανσον ας συναντηθεί με τους δημάρχους και πως ο ίδιος όμως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύκλοι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας τη δήλωση Μουτζούρη σημείωσαν ότι «αν δεν έχει κάτι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καταθέσει στον διάλογο για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, τότε πράγματι δεν έχει νόημα η συνάντηση».

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου έχει κατευθυνθεί η κα. Γιόχανσον και όπου έχει προγραμματιστεί να δώσει συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης