Μυτιλήνη: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 15:25
Μυτιλήνη: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών

Από τους καταυλισμούς των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του βορείου Αιγαίου ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και την ενδοχώρα.

Ο εμβολιασμός στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, της ΒΙΑΛ στη Χίο και στο Βαθύ στη Σάμο θα συνεχιστεί και αύριο. Επίσης αύριο στον εμβολιασμό στη δομή της ΒΙΑΛ Χίου θα παρευρεθούν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τη διάθεση των χρησιμοποιούμενων μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι αιτούντες άσυλο σε Κω, Λέρο και στις πρώτες δέκα δομές στην ενδοχώρα.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν κάθε Πέμπτη και Παρασκευή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στα ΚΥΤ και στις δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Στη Μυτιλήνη σήμερα, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε ανά ομάδες των πέντε ατόμων στον χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας που είχε δωρίσει η ολλανδική κυβέρνηση και που είχε τοποθετηθεί στη δομή της Μόριας, απ' όπου μεταφέρθηκε.

«Καθώς τα εμβόλια δεν μπορούν να παραμείνουν πολλή ώρα έξω από το ψυγείο, οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και κατόπιν ραντεβού και πάντα μέσα στο ΚΥΤ, ώστε να μην επιβαρύνονται οι εμβολιαστικές γραμμές της τοπικής κοινότητας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ Νίκος Μπαμπάκος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 15:29