Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάωρης σχεδόν απολογίας τους στον ανακριτή (σ.σ.: Είχε ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί) οι πέντε εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για απόπειρα παροχής βοήθειας σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Τρεις από τους πέντε κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ ο καθένας.

Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, το έναν από τους δυο Δανούς, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ,

Οι παραπάνω είναι εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα οι δύο από αυτούς αραβικής καταγωγής υπήκοοι Δανίας είναι από τη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι τρεις Ισπανοί από τη ΜΚΟ «Proemaid».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης