Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Μυστηριώδεις θάνατοι ζώων έχουν αναστατώσει την πόλη της Ξάνθης το τελευταίο διάστημα, καθώς δύο δεσποζόμενα σκυλιά, μια γάτα και μερικά ακόμα αδέσποτα ζώα έχασαν αιφνίδια τη ζωή τους όταν βρέθηκαν σε περιοχή κοντά στο Πάρκο Μεξικάνα, στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εικάζουν, πρόκειται πιθανότατα για κάποια τοξική ουσία που κάποιος έχει ρίξει στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αυτοί οι θάνατοι. Τα ζώα, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έπειτα από τη βόλτα τους στην περιοχή, και μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, απεβίωσαν μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών τους. 

Ακούστε πώς περιγράφει την τραγική εμπειρία με τον σκύλο της, η κάτοικος της περιοχής Βασιλική Αλεξιάδου, η οποία διαβεβαιώνει ότι το ζώο της δεν είχε φάει τίποτα νωρίτερα, ενώ μας μεταφέρει και τις υποψίες της για τη χρήση συγκεκριμένου «φαρμάκου»… 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωση «Αδέσποτοι Φίλοι» Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου περιγράφει τις ανησυχίες της για «κάποιο είδος φόλας» που προκαλεί τους ακαριαίους θανάτους και καλεί τον κόσμο που έχει ζώα να αποφεύγει τη συγκεκριμένη περιοχή. 

 

Τέλος, η Άννα Ζαφειριάδου, πρόεδρος της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης «Αδεσποτούλια», εκφράζει τις επιφυλάξεις της για το αν πρόκειται περί μυστήριας τοξικής ουσίας ή «εισπνεόμενης φόλας», μέχρι να αποδειχτεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι αυτό δεν προκύπτει από τους ειδικούς με τους οποίους συνομίλησε. Τα συμπτώματα επίσης δεν δικαιολογούν τη χρήση της γνωστής φόλας. 

Ακούστε τις δηλώσεις της:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης