Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του 50χρονου επιχειρηματία από τον Βόλο, ο οποίος χθες, στις 18:30 το απόγευμα, εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στο 51ο χιλιόμετρο Λαμίας – Λάρισας κοντά στο χωριό Βρυσιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος του 50χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, κατά την αστυνομία, οφείλεται σε αυτοκτονία.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, νέα στοιχεία που έρχονται στο φως περιπλέκουν την υπόθεση, όπως το γεγονός πως ο νεκρός φέρει πολλαπλά τραύματα. Την έρευνα έχει αναλάβει το Α.Τ. Φαρσάλων, ενώ ο ιατροδικαστής θα δημοσιοποιήσει το πόρισμά του σε 48 ώρες.

2 Απριλίου 2013, 6:30 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, ονόματι Β. Γ., βρίσκεται νεκρός εντός του αυτοκινήτου του, μάρκας Mercedes.

Ο θανών φέρει τραύματα στο στήθος, ενώ δίπλα του υπάρχει ένα πιστόλι. Τραγική φιγούρα ο αδερφός του, καθώς είναι ο άνθρωπος που εντοπίζει το όχημα του επιχειρηματία στο 51ο χιλιόμετρο Λαμίας – Λάρισας κοντά στο χωριό Βρυσιά.

Στο σημείο καταφθάνουν άντρες της αστυνομίας και ένας ιατροδικαστής, ο οποίος εκ πρώτης όψεως, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο 50χρονος αυτοκτόνησε.

«Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση εντός των επόμενων 48 ημερών ώστε να δούμε αν είναι αυτοκτονία ή δολοφονία. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία» θα αναφέρουν αργότερα αστυνομικές πηγές, μιλώντας στη zougla.gr.

Οι πόρτες της Mercedes

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχουν αρκετές σκιώδεις γωνίες, οι οποίες, όταν «φωτιστούν», ίσως ανατρέψουν ολοκληρωτικά το σενάριο της αυτοκτονίας δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση. Σκοτεινό σημείο αποτελεί για παράδειγμα το γεγονός ότι όταν εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ενώ η πόρτα του οδηγού ήταν κλειδωμένη, η πόρτα του συνοδηγού και οι δύο πίσω ήταν ξεκλείδωτες.

Κανονικά, όλες οι πόρτες θα έπρεπε να είναι κλειδωμένες, καθώς το αυτοκίνητο του θανόντα έχει την ιδιότητα -όσο κινείται- να κλειδώνονται αυτόματα όλες οι πόρτες και όταν σταματά αυτές να ανοίγουν μόνο όμως από μέσα.

Το γεγονός ότι βρέθηκαν ξεκλείδωτες θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάποιος βρισκόταν στο αμάξι μαζί με τον επιχειρηματία. Παράλληλα, το παράθυρο του οδηγού βρέθηκε ανοιχτό. «Σαν κάποιος να ακουμπούσε το χέρι του στο τζάμι», θα πει ένας από τους μάρτυρες.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλούν και τα όσα προηγήθηκαν πριν το κινητό του 50χρονου τεθεί εκτός λειτουργίας. Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι ο Β.Γ., σε διάστημα μισής ώρας επικοινώνησε τόσο με την νύφη του όσο και με τον αδερφό του.

2 Απριλίου 2013, 9:30 π.μ.

Ο επιχειρηματίας δέχεται κλήση από την γυναίκα του αδερφού του, η οποία τον ρωτά γιατί το πρατήριο του είναι κλειστό. Εκείνος απαντά ότι βρίσκεται στον Βόλο προκειμένου να πάρει κάτι χρήματα και επιστρέφει.

2 Απριλίου 2013, 10:00 π.μ.

Ο 50χρονος, μετά από μισή ώρα, έρχεται σε επαφή με τον αδερφό του και του λέει ότι πήρε τα χρήματα και ήδη βρίσκεται στα μισά της διαδρομής για την επιστροφή. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι (σε περίπτωση που είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει) δεν λέει σε κανέναν από τους δύο τίποτα σχετικά με τις προθέσεις του.

«Δεν είχε δείξει τέτοια σημάδια»

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον αδελφό του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ. «Είχε μερικά οικονομικά μικροπροβλήματα. Χρώσταγε 9.500 ευρώ στην εταιρεία που τον προμήθευε βενζίνη, αλλά μόνο αυτό. Όταν μιλήσαμε ήταν ευδιάθετος. Δεν ακουγόταν για άνθρωπος ο οποίος σκόπευε να αυτοκτονήσει. Ήταν ήρεμος και καλός άνθρωπος. Είμαι συγκλονισμένος» σημείωσε μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης