Στη σύλληψη 5 ατόμων (ενός 52χρονου από την Καλαμάτα και 4 νεαρών ατόμων από τη Δράμα) που κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, προχώρησε η αστυνομία της Μεσσηνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν και πυροδοτήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον ΜυστράΠρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και ίσως διπλό χτύπημα, καθώς σε χρονικό διάστημα δύο ωρών τα ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Και τα δύο χτυπήματα έφεραν ως υπογραφή το δελφικό Έψιλον, ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο που ταυτίζεται με τη φημολογούμενη «Ομάδα Έψιλον». 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Μυστρά Λακωνίας, προκλήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε πλατεία, η οποία είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών σε άγαλμα που βρίσκεται σε αυτή. Πρόκειται για το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται στην Πλατεία του Μυστρά. Ο μηχανισμός είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει το αριστερό χέρι του αγάλματος, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι το «σύνθημα» που γράφτηκε στο μάρμαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοια επίθεση σε τράπεζα στην Καλαματά

Περίεργη και πολύ ιδιαίτερη, σε συνδυασμό με το παραπάνω γεγονός, είναι και η περίπτωση έκρηξης μικρού αυτοσχέδιου μηχανισμού σε πλαϊνή βοηθητική είσοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο ώρες νωρίτερα από το περιστατικό στη Λακωνία.

Η έκρηξη στην Καλαμάτα ανησύχησε τους κατοίκους του κέντρου, αλλά ήταν μικρής ισχύος και δεν προκάλεσε ιδιαίτερες ζημιές.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πάνω από την γκαραζόπορτα υπάρχει μια κάμερα ασφαλείας, και από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας ερευνήθηκαν τα βίντεο κάθε κάμερας που μπορεί να έδωσαν και τα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών και να οδήγησαν ακολούθως στη σύλληψή τους.

Πάντως, δεν κρίθηκε απαραίτητο να αναμειχθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή άλλο κλιμάκιο ειδικής υπηρεσίας τη διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Λίγες ώρες μετά ήρθαν και οι πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας Τρίπολης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για έναν μεταλλικό σωλήνα γεμισμένο με πυρίτιδα – δηλαδή ένα βαρελότο σαν αυτά που φτιάχνουν το Πάσχα.



Η μυστήρια υπογραφή

 
Είναι εμφανές ότι πρόκειται για έμβλημα της «ομάδας Έψιλον» και η λέξη που δύσκολα διακρίνουμε είναι «Έψιλον ευ». Αυτή η δράση δεν είναι πρωτοφανής, αφού και στο παρελθόν υπάρχουν παρόμοιες αναφορές ανά την Ελλάδα, όπως το παράδειγμα σε ναό του χωριού Λυγαριά της Κρήτης, όπου και τότε (2013) άγνωστοι βεβήλωσαν τον ναό και έγραψαν πάνω το σήμα της «ομάδας Έψιλον», μαζί με τη φράση: «Όταν καίγατε αρχαίους ναούς ήταν καλά; Ιουδαιοχριστιανοί!».

​Γύρω από το «Ε» έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια πολλές μεταφυσικές θεωρίεςΣτην περίπτωση του ναού της Κρήτης, η αστυνομία υποπτεύθηκε ως δράστες δωδεκαθεϊστικές ή σατανιστικές ομάδες. Στην περίπτωση του αγάλματος στον Μυστρά, ο Κ. Παλαιολόγος θεωρείται ένα από τα σύμβολα του χριστιανισμού. Τον Οκτώβριο του 1443 ανέλαβε Δεσπότης του Μυστρά. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος το 1435 παίρνει σαφή θέση υπέρ της Ένωσης των Χριστιανικών Εκκλησιών και της Δύσης, διαβλέποντας τον επερχόμενο κίνδυνο από τους Οθωμανούς.

Το Δελφικό Έψιλον

Το Δελφικό Έψιλον είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο (κλείδα) που σχετιζόταν με τη μύηση του ανθρώπου στο φως.

Για τον λόγο αυτό βρισκόταν στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου τελείτο η λατρεία του Ήλιου (ο Απόλλωνας ήταν θεός του Ήλιου). Συγκεκριμένα, είχε τοποθετηθεί τρεις φορές (ξύλο, χαλκός, χρυσός) στην κορυφή του αετώματος της κεντρικής ανατολικής πύλης του ναού, μαζί με το «ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ» στην κάτω αριστερή γωνία και το «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» στην κάτω δεξιά του ιδίου αετώματος. Η προέλευση του συμβόλου και των φράσεων αποδιδόταν στους επτά σοφούς.

Στην Αρχαία Ελλάδα συμβόλιζε:

-ως σχήμα: την ένωση και την τριαδικότητα (τρεις παράλληλες γραμμές ενωμένες)
-ως αριθμός: τα 5 κοσμογονικά στοιχεία γη, αέρας, νερό, πυρ και αιθέρας (πεμπτουσία).

Η μοναδική πληροφορία για το Δελφικό Έψιλον προέρχεται από τον Πλούταρχο, ο οποίος ήταν ιερεύς διά βίου του Απόλλωνος. Στο «Περί του Ει εν Δελφοίς», ο Πλούταρχος παραθέτει στους διαλόγους διάφορες εξηγήσεις, με την καλύτερη να τη δίνει ο Αμμώνιος (δάσκαλός του), ως προσφώνηση έκπληξης και σεβασμού στον Θεό, δηλαδή Ει(σαι), που μεταφράζεται ως «μόνο εσύ υπάρχεις», το μόνο σίγουρο που υπάρχει αιώνια, σε αντίθεση με το «γνώθι σεαυτόν», που αποτελεί υπόμνηση στο θνητό ον, με τη μεταβλητή φύση του, που υπόκειται σε γέννηση και φθορά. 

Γύρω από το «Ε» έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια πολλές μεταφυσικές θεωρίε,ς στις οποίες εμπλέκονται… εξωγήινοι πολεμιστές από την Ανδρομέδα και τον Σείριο, Ελοχίμ, Νεφελίμ και οι «Ελ». Οι οπαδοί αυτών των θεωριών, συνήθως, είναι φανατικοί εθνικιστές που στρέφονται μεταξύ άλλων κατά του καπιταλισμού, του χριστιανισμού και του Βυζαντίου. Κανένας όμως αυτή τη στιγμή δεν ξέρει ακόμα αν οι βομβιστές είναι όντως δωδεκαθεϊστές εθνικιστές, αν το «Ε» γράφτηκε για να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές ή αν είναι απλώς μια ανόητη φάρσα κάποιων νεαρών.

Πηγή: apela.gr, tharrosnews.gr, eleftheriaonline.gr

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης