Στη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πέντε ημέρες μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο την περασμένη Κυριακή.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι στη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι στη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη βασική στάση. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό για τη δική μας σημαία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε διαμαρτηρηθεί με ανακοίνωση του για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει επίσημη καταδίκη από την Άγκυρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης