Το είπαν και το έκαναν οι κάτοικοι και οι σύλλογοι του Κάτω Αλισσού Αχαΐας, οι οποίοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση στον Πείρο ποταμό.

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζουν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ και πολλά χρόνια ο Πείρος ποταμός αποτελεί εστία μόλυνσης και ρύπανσης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Είναι ο αποδέκτης λυμάτων της βιομηχανικής ζώνης, κυρίως των πυρηνελουργείων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει με αναφορές μας σε όλες τις θεσμικές αρχές. Μετά τα σοβαρά προβλήματα στατικότητας που παρουσίασε η γέφυρα του ποταμού, αποφασίστηκε να ρίπτονται από ιδιώτες και εργολάβους ποσότητες χωμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η φέρουσα υποδομή από τους όγκους των υδάτων κυρίως τον χειμώνα. Αυτό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην διακοπεί η επικοινωνία και συγκοινωνία με το σημαντικό τμήμα του πρώην Δήμου Ωλενίας.

»Αντ’ αυτού, χωρίς κανέναν έλεγχο ή πρόνοια από τους αρμόδιους φορείς, ο χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, όπου ανεξέλεγκτα αποθέτονται αντικείμενα, σκουπίδια, μπάζα που επιδεινώνουν την περιβαλλοντική κατάσταση, αφού ο ποταμός εκβάλλει στη θάλασσα, πλησίον του βιολογικού της Κ. Αχαΐας, στην περιοχή του Κάτω Αλισσού, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ρύπανση και του πατραϊκού κόλπου.

»Παρακαλούμε να διεξαχθεί έλεγχος για τη νομιμότητα των ενεργειών αυτών, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και καταστροφής του οικοσυστήματος της περιοχής μας. Δεδομένου ότι η γέφυρα αποτελεί κόμβο συγκοινωνιακό, τον οποίο χρησιμοποιούν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, το πρόβλημα επιδεινώνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης