Μήνυση η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε έκδοση εντάλματος κατά του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με υπόθεση του 2010 και άρα δεν έχει παραγραφεί, ενώ επικεντρώνεται στη σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό ενός 14χρονου αγοριού. Το θύμα είναι πλέον 25 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Ο 25χρονος σήμερα νεαρός υποστηρίζει ακόμα ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εντέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά τα οποία ο καταγγελλόμενος δεχόταν στην οικία του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010, όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης, πασίγνωστος ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» δήλωσε ο κ. Βλάχος.

Είναι η δεύτερη φορά που κατατίθεται μήνυση κατά του ίδιου σκηνοθέτη και ηθοποιού. Η πρώτη φορά αφορούσε στις ενυπόγραφες καταγγελίες προς τον εισαγγελέα ενός 15χρονου τότε αγοριού. Τη μήνυση κατέθεσε επώνυμα μεν αλλά στη δημοσιότητα κυκλοφόρησαν μόνο τα αρχικά του Ν.Σ. Τέλος η πρώτη αυτή μήνυση σχετίζεται με υπόθεση προ 25ετίας, η οποία και έχει παραγραφεί.

Το ενδιαφέρον πλέον μετά και την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης αφορά τη θεσμική συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού, της συλλογικής διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και άλλων φορέων-θεσμών οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται. Αυτό γιατί επί δεκαετίες ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός φέρεται να απολάμβανε της προστασίας κυκλωμάτων και υψηλά ισταμένων προσώπων στον πολιτισμό και τον καλλιτεχνικό κόσμο με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι κατά πόσον και πριν την υποβολή παραίτησης από τον ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού γνώριζε όλα όσα καταλογίζονται στον Δημήτρη Λιγνάδη και αν συνειδητά απέφευγε να τον αποπέμψει εξαρχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης