Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νησί της Μυκόνου τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι που γινόταν σε βίλα του νησιού στη Φτελιά και στο οποίο υπήρχαν περί τα 500 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι αστυνομικοί αρχικά κλήθηκαν για διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω του πάρτι στη βίλα. Καθώς οι αστυνομικοί ήταν έξω από το σπίτι έκαναν κάποιους έλεγχους σε άτομα τα οποία έβγαιναν. Μεταξύ των ατόμων ήταν ένας Ισπανός 26 ετών και μια γυναίκα από την Βενεζουέλα 31 ετών οι οποίοι στην κατοχή τους είχαν μικροποσότητα κοκαΐνης. Τους μετέφεραν στο τμήμα και εκεί διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε σπάσει την καραντίνα καθώς είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό. Η κοπέλα έμενε σε ξενοδοχείο αναφοράς του νησιού. Επίσης, συνελήφθη και ο ενοικιαστής της βίλας, ένας Έλληνας 31 ετών. 

Σημειώνεται, ότι από αύριο 21η Αυγούστου 2020 και ώρα 06:00 έως και την 31η Αυγούστου 2020 και ώρα 06:00, τίθενται σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική.

Όροι λειτουργίας επιχειρήσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους όρους λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, στη ΦΕΚ σημειώνεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ):

«1. Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 π.μ.

2. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της παρ. 1 είναι τέσσερα άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι άτομα.

3. Εντός του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών».

Αναστολή εκδηλώσεων

Σύμφωνα πάντα με την ΦΕΚ «αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού» εντός του δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης