Στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας έπεσε ένας 27χρονος άνδρας που κατάγεται από την Αλβανία, και το τελευταίο διάστημα «χτυπούσε» σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας.

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών – κλοπών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Την 27/28.01.2012 στην Πάργα, αφού μπήκαν σε οικία παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ένα ρολόι και χρηματικό ποσό.

• Την 31.01-01.02.2012, αφού παραβίασαν δύο αυτοκίνητα στην Πάργα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα.

• Την 08.02.2012 τα ξημερώματα στην Πάργα, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν την είσοδο σπιτιού και απείλησαν ηλικιωμένο ζευγάρι κρατώντας τα παραπάνω κυνηγετικά όπλα και ένα μαχαίρι, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, ενώ κατά τη διαφυγή τους πήραν και το αυτοκίνητο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν τότε οι δράστες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 09-02-2012 σε σημείο της Ιονίας Οδού στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ τα κλαπέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, την 19-02-2012 κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πάργας – Πρέβεζας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου και των τριών ακόμη ατόμων που αναζητούνται, αφορά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012.

Το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Η έρευνα από την αστυνομία συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών δραστών και συνεργών του 27χρονου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης