Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων με τα self tests από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ελλείψεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και οι τελευταίοι δικαιούχοι λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της χώρας. Το πρόβλημα αφορά κυρίως αρκετές περιοχές της Αττικής, με τους γονείς και τους καθηγητές να ψάχνουν μάταια από φαρμακείο σε… φαρμακείο ένα self test το οποίο θα πραγματοποιήσουν πριν την είσοδό τους στις σχολικές αίθουσες.

Πάντως, το πρωί του Σαββάτου, οργισμένοι γονείς τηλεφωνούσαν στα γραφεία της Ζούγκλας και ανέφεραν ότι «από την Παρασκευή παρουσιάστηκε έλλειψη στα self test σε περιοχές όπως η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια». Σήμερα Σάββατο, 8 Ιανουαρίου η κατάσταση ξέφυγε, αφού οι γονείς αναζητούσαν απεγνωσμένα να προμηθευτούν ένα self test όχι μόνο στην περιοχή της μόνιμης διαμονής τους, αλλά και σε άλλες, με τους φαρμακοποιούς να σηκώνουν… τα χέρια ψηλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 6 εκατομμύρια self tests έχουν διατεθεί σε 1.287.000 δικαιούχους, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Απόστολος Βαλτάς σε ραδιοφωνική εκπομπή, ανέφερε πως η κυβέρνηση τονίζει πως το πρωί του Σαββάτου έγινε ανεφοδιασμός των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις. Από το κεντρικό σημείο διανομής έχει ήδη διατεθεί η ποσότητα των 8,5 εκατ. self test και πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων», τόνισε ο κ. Βαλτάς.

Μάλιστα εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκατομμύριο τεστ, ενώ σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζεται πως υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 17:00 – 18:00, οπότε και θα γίνεται η διάθεση των self-test.

ΚΙΝΑΛ: Ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών για ένα self test

Επιπολαιότητα και διαχειριστικά κενά καταλογίζει στην κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του για την έλλειψη που παρατηρείται στα δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, όπως αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου.

«Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν “επιτελικής” διακυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης