Ένα πρωτότυπο για την Ελλάδα έργο τέθηκε σε λειτουργία από το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Πρόκειται για το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, το οποίο θα ενημερώνει (on-line) τόσο τους αρμόδιους φορείς, όσο και τους απλούς πολίτες για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπονται από κάθε είδους κεραίες (κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, ραντάρ, ασύρματων δικτύων κ.α.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στη διαδικτυακή πύλη του διαδικτυακή «πύλη» του Παρατηρητηρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://paratiritirioemf.eeae.gr και να ενημερωθούν για τις μετρήσεις.

Για τη συλλογή των στοιχείων το Παρατηρητήριο διαθέτει 500 σταθερούς σταθμούς μέτρησης σε όλη τη χώρα, καθώς και 13 κινητούς σταθμούς μέτρησης σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα-βαν (ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας). Τα στοιχεία καταλήγουν σε ένα κέντρο συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων των μετρήσεων και με τη βοήθεια ενός Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ), και στη συνέχεια οι σταθμοί μέτρησης και τα αποτελέσματα των μετρήσεων προβάλλονται στην διαδικτυακή πύλη του Παρατηρητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης