«Πρόσφορο» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, το «έδαφος για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Ρομά», κατά τη διάρκεια σύσκεψης με αντικείμενο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στον οικισμό του Βλυχού, του Δήμου Μεγαρέων, υπό το πρίσμα των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρήγορης Σταμούλης, η επιστημονική υπεύθυνη για τους Ρομά, Έφη Χασιώτου και εκπρόσωποι του συλλόγου Ρομά από το Βλυχό.

Η απουσία του υπεύθυνου της Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), Χαράλαμπου Μπουρέκα, σχολιάστηκε δυσμενώς και με επιστολή που απέστειλαν προς την διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησαν τον διορισμό άλλου εκπροσώπου της, προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα για τη διευθέτηση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προτεινόμενα μέτρα αναφέρονται στην επιδότηση επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος που διεκόπη λόγω οφειλών, στις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων στο πρόγραμμα, στις διαδικασίες κ.λπ., στη βάση των προβλεπομένων της νέας ΚΥΑ.

Μεταξύ άλλων αφορούν:

– Δημιουργία επιτροπής των Ρομά, που θα διασφαλίσει τόσο την ομαλή επανεγκατάσταση των μετρητών της ΔΕΗ, όσο και την αποτροπή ρευματοκλοπής, στο εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Προσφυγή του συνόλου των Ρομά, μέσω της νομικής υπηρεσίας του συλλογικού οργάνου τους, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα που έχει επιβάλει αυθαίρετα, κατά τη γνώμη τους, η ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο να γίνει βιώσιμο το χρέος τους.

– Μεταφορά του πυλώνα της ΔΕΗ, από τον οποίο ηλεκτροδοτείται η περιοχή, κοντά στην Τροχαία Μεγάρων, ώστε να αποφευχθούν δολιοφθορές του.

– Παρεμβάσεις στη ΔΕΔΔΗΕ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να ρευματοδοτηθεί η περιοχή του Βλυχού.

Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης συμφωνήθηκε και η δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας από νέους Ρομά της περιοχής του Βλυχού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης