«Μετέωρες» αποδείχτηκαν από την εισαγγελική έρευνα οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, περί απειλών κατά της ζωής του και «σχέσεων» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες οι οποίοι τον στοχοποιούσαν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλας, έθεσε το φάκελο των καταγγελιών του κ. Πανούση στο αρχείο αποδίδοντας μάλιστα «εύσημα» στο Παναγιώτη Λάμπρου που είχε μπει στο «κάδρο» με σειρά δημοσιευμάτων για την επιτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, θητεία του ως συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιολογώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα έγγραφα αλλά και το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός δεν διαπίστωσε ίχνος εμπλοκής του Παν. Λάμπρου στις καταγγελλόμενες από τον κ. Πανούση απειλές σε βάρος του, οι οποίες άλλωστε δεν τεκμηριώνονται, από την έρευνα. Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν εκείνος που είχε απευθυνθεί στον Π. Λάμπρου που απολάμβανε της εμπιστοσύνης των κρατουμένων για να μάθει τι λεγόταν για τον ίδιο. Ο Π. Λάμπρου, όμως, όμως τονίζεται στο εισαγγελικό πόρισμα, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον πρώην υπουργό.

Έτσι, οι απειλές που επικαλέστηκε ο κ. Πανούσης περιορίζονταν στις συνομιλίες δύο κρατουμένων, τον περασμένο Απρίλιο, για το τι θα έκαναν αν ήταν….ελεύθεροι, στρεφόμενοι τόσο σε βάρος του πρώην υπουργού Δημ. Τάξης όσο και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ αλλά και δικαστών.

Ένα σκέλος πάντως της υπόθεσης αυτής δόθηκε παραγγελία από τον κ. Δασούλα για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για την κατάληψη της πρυτανείας επι 19 ολόκληρες μέρες με αιτήματα σχετικά με νομοθετήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούσαν τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ.Δασούλας συνεχίζει την έρευνα για την μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλλει οι υπουργοί Παρασκευόπουλος και Τόσκας σχετικά με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης