Στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και σε κοινόχρηστα κοντέινερ μεταφέρονται αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, οι σκηνές στον Ελαιώνα «καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι», ενώ η θέρμανση είναι ανύπαρκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη η μεταφορά περίπου 200 προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στον Ελαιώνα. Εκατόν είκοσι από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80 θα μεταφερθούν στο γυμναστήριο του Ρουφ του Δήμου Αθηναίων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λογοθέτης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, της Θήβας και των Οινοφύτων, όπου έχει πέσει πολύ χιόνι. Στη δομή της Μαλακάσας είναι σε εξέλιξη αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης