Ένα ψωμί… περιμένει πλέον σε όλους τους φούρνους της Κοζάνης όσους δεν μπορούν να το αγοράσουν. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας» και της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ».

«Συμμετέχουν και οι 26 φούρνοι της Κοζάνης, με στόχο να διασφαλίσουμε διακριτικότητα και σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους που ζουν στην ανέχεια» τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Λεούδης, μέλος της «ΑΡΣΙΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, ο πελάτης μπορεί μαζί με το δικό του ψωμί να πληρώσει ένα επιπλέον ψωμί, κουλούρι ή κάτι άλλο που επιθυμεί και να το αφήσει σε «αναμονή» για κάποιον συμπολίτη του που το έχει ανάγκη. Για κάθε «ψωμί σε αναμονή» ο καταστηματάρχης κόβει την αντίστοιχη απόδειξη, την τοποθετεί σε εμφανές σημείο και παράλληλα αναγράφει τον αριθμό των ψωμιών ή άλλων ειδών που είναι σε αναμονή σε κάποιον πίνακα.

«Όποιος θέλει να πάρει κάποιο από τα ψωμιά ή τα υπόλοιπα είδη, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί έναν φούρνο που στη βιτρίνα του θα έχει την αντίστοιχη ενημερωτική αφίσα και να το ζητήσει. Ο υπάλληλος του φούρνου θα του το δώσει, μαζί με την απόδειξη, διασφαλίζοντας έτσι μια αξιοπρεπή διαδικασία» δήλωσε ο κ. Λεούδης, προσθέτοντας ότι στόχος της «ΑΡΣΙΣ» είναι να επεκτείνει αυτήν την προσπάθεια και στα περιφερειακά χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης