Oλοένα και πιο πολύπλοκη γίνεται η υπόθεση θανάτου του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, καθώς τα στοιχεία είναι πολλά, όπως και οι μαρτυρίες, με την ελληνική Δικαιοσύνη να αναλαμβάνει την έρευνα.

Η ελληνική Δικαιοσύνη παρενέβη και τελικά θα εξετάσει όλα τα στοιχεία του τραγικού περιστατικού, την ώρα που συγγενικά πρόσωπα του 35χρονου έχουν προσκομίσει την ταυτότητα του θύματος, καθώς είχε ελληνική υπηκοότητα. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τα Ιωάννινα. Έτσι η υπόθεση αλλάζει τόπο και χέρια, φτάνοντας πια στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά σε Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Μόλις πέντε λεπτά η ιατροδικαστική εξέταση
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές της Αλβανίας επέτρεψαν στον ιατροδικαστή Θ. Βουγιουκλάκη και στον δικηγόρο της οικογένειας του 35χρονου Κ. Γιοβανόπουλο μόλις πέντε λεπτά να δουν τη σορό του ομογενούς.
Oι Αρχές της Αλβανίας επέτρεψαν στον ιατροδικαστή Θ. Βουγιουκλάκη και στον δικηγόρο της οικογένειας του 35χρονου Κ. Γιοβανόπουλο μόλις πέντε λεπτά να δουν τη σορό του ομογενούςΌπως δήλωσε ο δικηγόρος, η σορός είχε πλυθεί και συρραφτεί και έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα, στην καρδιά, χωρίς να φαίνεται ότι πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης, δεν έφερε τραύματα στα πόδια.
Ο κ. Γιοβανόπουλος κατήγγειλε ότι δεν επετράπη στον ιατροδικαστή να κάνει τη δουλειά του όπως θα έπρεπε και για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, «μόνο μακροσκοπικά μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα».
«Μας επετράπη μόλις για ένα πεντάλεπτο να κάνουμε μια επιστασία επί της σορού» είπε ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα οι μαρτυρίες για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ολοένα και πληθαίνουν. Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες και, όπως υποστηρίζει, εκτελέστηκε από Αλβανούς αστυνομικούς.

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε, γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός, ενώ τόνισε ότι «δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά» πρόσθεσε.
Εκλήθη η πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία

Το ΥΠΕΞ της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι η πρέσβης της Ελλάδος ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών Αρχών σχετικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Το αλβανικό υπουργείο σημειώνει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία».

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» προσθέτει το αλβανικό ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης σημειώθηκε την ώρα που έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης