Τέσσερις είναι οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οποίοι το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου έσπασαν και έκλεψαν 6 τάφους στο νεκροταφείο του Πλατέος, στη Μεσσηνία.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Ρομά, που συνελήφθη για κλοπές, έναν 16χρονο και δύο 12χρονους, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να ξεθάψουν μια γυναίκα, κίνηση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου οι δράστες είχαν προκαλέσει φθορές σε έξι μνήματα και μάλιστα είχαν βγάλει εκτός τάφου τη σορό μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο 21χρονος βανδάλιζε τους τάφους ψάχνοντας για χρυσά δαχτυλίδια.

Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που αντίκρισε μπροστά του, ενώ έβγαλε έξω το πτώμα γιατί ήθελε να ψάξει αν τάφηκε με κάποιο χρυσαφικό για να το κλέψει. Όπως περιγράφουν πηγές στο eleftheriaonline.gr το τράβηξε από τα πόδια για να το βγάλει και το ακούμπησε αντικριστά στον τάφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης γιατί προσπάθησε να μπει στο μαγαζί και το σπίτι κρεοπώλη στο Πλατύ, φέρεται να μην παραδέχεται ότι βεβήλωσε αυτός το πτώμα και τους τάφους. Οδηγήθηκε το Σάββατο στην ανακρίτρια Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για 11 κλοπές-διαρρήξεις και δύο απόπειρες κλοπής και προφυλακίστηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης