Συνελήφθη ένας 63χρονος στη Μεσσηνία για την υπόθεση του θανάτου ενός 18χρονου, καθώς ο πρώτος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του νεαρού με κυνηγετικό όπλο, όταν αυτός μπήκε παράνομα στο σπίτι του. Επίσης η αστυνομία έχει συλλάβει και δύο ανήλικους, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 18χρονο τη στιγμή που φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου, στην κοινότητα Πιπερίτσα, του Δήμου Μεσσήνης.

Εν τω μεταξύ, πλήθος Ρομά έκλεισαν το απόγευμα της Δευτέρας την Ε.Ο. Μεσσήνης-Μελιγαλά και έστησαν οδόφραγμα στο ύψος της Τριόδου, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 18χρονου από τον καταυλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό μπλόκα της Αστυνομίας δεν επέτρεπαν στους οδηγούς να κινηθούν προς τα εκεί, ενώ λίγα μέτρα πριν από το οδόφραγμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ήρθαν από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος αντελήφθη χθες το μεσημέρι τον 18χρονο και δύο άλλα άτομα να έχουν μπει στο σπίτι του και τη στιγμή που οι τρεις επιχείρησαν να φύγουν πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο νεαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο σπίτι του 18χρονου, ενώ φρούριο θυμίζει η Πιπερίτσα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται μέσα στο χωριό, αλλά και σε όλες τις εισόδους, προκειμένου να μην μπορούν να φτάσουν εκεί οι Ρομά.

Τι ζητούν οι Ρομά

Οι συγκεντρωμένοι που έστησαν το οδόφραγμα θέλησαν να κάνουν γνωστό τον λόγο για τον οποίο έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση. Είπαν μεταξύ άλλων ότι ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του 18χρονου, ενώ εξέφρασαν φόβους για βεντέτα.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις τους

 

«Καζάνι που βράζει» η Μεσσήνη και τα γύρω χωριά

Δύσκολη η νύχτα για την πόλη της Μεσσήνης και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής προς την Πιπερίτσα, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας κατέληξε νεκρός ένας 18χρονος Ρομά. Νωρίς το απόγευμα συγκεντρωμένοι Ρομά στο σπίτι του άτυχου νεαρού «ξέσπασαν» σε καταστήματα της περιοχής, ενώ σημείωσαν και ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα ομάδα συγκεντρωμένων Ρομά κινήθηκε προς την Πιπερίτσα. Σ’ όλη την περιοχή έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρίσκεται κυριολεκτικά επί ποδός. Επίσης καταφθάνουν συνεχώς στην περιοχή ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές, καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα. 

Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι τόσο της πόλης της Μεσσήνης, όσο και στα χωριά. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και στόχος της αστυνομίας είναι να αποτρέψει μια βεντέτα ύστερα από τον θάνατο του 18χρονου Ρομά το μεσημέρι της Δευτέρας.  

Τέλος να σημειώσουμε ότι η αστυνομία έχει διακόψει τη διέλευση αυτοκινήτων τόσο στον κόμβο της Μεσσήνης προς Μελιγαλά όσο και πριν τη διασταύρωση Καρτερόλι με Πιπερίτσα. 

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης