Ο καταστροφικός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην περιοχή της Μεσαράς! Στην Ενότητα Κόφινα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr, ζημιές και σε πολλά σπίτια!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζημιές υπάρχουν ως αυτή την ώρα σε τουλάχιστον 20 κατοικίες, στο Καστέλλι, το Μοριά, τον Σοκαρά και το Ασήμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα στο Ασήμι, ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στατικότητας, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Επίσης και στο χωριό Σοκαράς πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στο σχολείο του οικισμού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο σχολείο έχουν πέσει σοβάδες και αναμένονται οι έλεγχοι από τους μηχανικούς του Δήμου Γόρτυνας για να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Έλεγχοι φυσικά θα διενεργηθούν και σε όλα τα χωριά όπου έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα τούνελ

Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει και η ζημιά που φαίνεται πως έχει παρουσιαστεί στα δύο τούνελ, του δρόμου Ηρακλείου-Μοιρών. Συγκεκριμένα στις σήραγγες της Αγίας Βαρβάρας και του Απομαρμά έπεσαν πέτρες από την οροφή τους (από το πάνω μέρος δηλαδή) και είναι ευτύχημα που δεν σημειώθηκε κάποιο τροχαίο εντός αυτών!

Κλειστά σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, κλείνουν σήμερα, Δευτέρα 27/9/2021, όλα τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Γόρτυνας, καθώς επίσης και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, για προληπτικούς λόγους, έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε όσα σχολικά συγκροτήματα στα οποία τυχόν προκλήθηκαν ζημιές να εξεταστούν εκ νέου από μηχανικούς.

Στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα τα οποία κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς το χωριό του Προφήτη Ηλία.

Και αυτό γιατί λόγω του σεισμού είχαμε κατολισθήσεις βράχων, που έκλεισαν μάλιστα τον δρόμο!


«Ήμουν στην επιχείρησή μου. Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο, δεν τον έχω ξανακούσει. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα. Για πρώτη φορά είδα το βουνό Ρόκα και έπαθε μερική κατολίσθηση. Πιο κάτω έκλεισε ο δρόμος γιατί αποκολλήθηκε ένας μεγάλος βράχος και έπεσε στον δρόμο. Χτύπησε ένα αυτοκίνητο, η συνοδηγός τραυματίστηκε ελαφριά. Το σπίτι μου έπαθε μεγάλες ζημιές» αναφέρει πολίτης.

Τέλος διερχόμενος οδηγός μιλώντας στο newshub.gr είπε πως λίγο νωρίτερα είχε περάσει ο ίδιος από το σημείο και λίγα δευτερόλεπτα μετά ένιωσε τον σεισμό καθώς οδηγούσε!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης