Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό της Μεσαράς στην Κρήτη έπειτα από τα αποτελέσματα για κορωνοϊό σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ζευγάρι έχει κορωνοϊό και ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους, είναι πως το ζευγάρι κυκλοφορούσε κανονικά στο χωριό μέχρι και την ημέρα που τους ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το cretapost, οι δύο ηλικιωμένοι αν και είχαν πυρετό τις τελευταίες 15 μέρες, κυκλοφορούσαν κανονικά στο χωριό και έρχονταν σε επαφή με τους κατοίκους. Πριν μεταβούν στο νοσοκομείο για να δώσουν δείγμα είχαν πάει στην εκκλησία και είχαν αρκετές επαφές με τους συγχωριανούς τους, οι οποίοι όπως είναι λογικό είναι θορυβημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο cretapost, τονίζει ότι πλέον όλοι φοβούνται τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και αναμένουμε απαντήσεις. Όμως η επικοινωνία όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι και η πιο εύκολη ως διαδικασία», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης που συνεχίζει λέγοντας ότι έχει ζητήσει να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους του χωριού και περιμένει τι μέλλει γενέσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η ανησυχία είναι τέτοια που ο ίδιος ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα: «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», καταλήγει ο Δήμαρχος

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης