«Οι δυσκολίες, που καλούμαστε σαν κοινωνία να αντιμετωπίσουμε, είναι τόσο τρομακτικές, όσο και άγνωστες. Ο κοινωνικός ιστός, δείχνει να απειλείται με  κατάρρευση, στο επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης», αναφέρει ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών/Μαιευτήρων Εφετείου Πατρών..

Η Κωνσταντίνα Νούσια, μαία ΜSc, PhD ( e ),  Αντιπρόεδρος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ  ΜΑΙΩΝ/ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ»  και Πρόεδρος του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ»,  τόνισε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, βιώνουν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε σωματικό επίπεδο και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, αλλά και τον Ε.Ο.Δ.Υ. , συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες. 

Οι μαίες/μαιευτές,  καλούμαστε στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης, να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε κινητές μονάδες μαιών, που θα μεταβαίνουν στα σπίτια των εγκύων, για ιχνηλάτηση του Κορωναϊού. Επίσης, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, μας δίνουν την δυνατότητα να παρέχουμε, σε χαμηλού ρίσκου  εγκυμοσύνες, κοινοτική μαιευτική φροντίδα κατ’ Οίκον, όπως η μέτρηση σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, διάγνωση κατάθλιψης στην εγκυμοσύνη κ. α .*

Η Μαρία Κιούρτη, Πρόεδρος του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ  ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ» ,   τόνισε την αναγκαιότητα της δράσης αυτής, την οποία έλαβε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, στις 27/3/2020 και καλεί τους  φορείς να την στηρίξουν, παρέχοντας τον  κατάλληλο εξοπλισμό για όλες τις κινητές μονάδες, που θα μεταβαίνουν για Βοήθεια στο Σπίτι των εγκύων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας, η κυρία Κωνσταντίνα Νούσια, ευχήθηκε να λειτουργήσουν άμεσα τα αντανακλαστικά της πολιτείας, ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο μετάδοσης του covid-19 τις έγκυες-λεχωίδες,  ενισχύοντας με ουσιαστικές δράσεις  το #μένουμε_σπίτι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης