Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί της Άνδρου είναι σε εξέλιξη. Από τα πρώτα λεπτά του Σαββάτου (σ.σ.: 12 το βράδυ και μετά) η φωτιά ξέφυγε προς διάφορες κατευθύνσεις. Ένα μέτωπο πάει προς Πιτροφό, ένα προς Βουρκωτή και το τρίτο κινείται προς Αποίκια.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 4 εθελοντικά μαζί με 15 άτομα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, ο πλοιοκτήτης κ. Παναγιωτάκης δρομολόγησε το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» προκειμένου να μεταβούν στην Άνδρο 10 επιπλέον οχήματα και ενισχύσεις σε προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πλοίο ταξιδεύουν 10 πυροσβεστικά οχήματα. Ανάμεσά τους είναι 4 από τρεις περιοχές της Αττικής. Τα δύο είναι του Δήμου Ραφήνας, ένα του Δήμου Αγίου Στεφάνου και ένα του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «enandro» ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος στρατηγός Παπαγεωργίου έδωσε εντολή με το πρώτο φως όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα να κατευθυνθούν στην Άνδρο καθώς ο κίνδυνος μιας πολύ μεγάλης καταστροφής είναι ορατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Πύρινος εφιάλτης στην Άνδρο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 23:07

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης