Zougla newsroom

«Την επόμενη φορά θα κάνω την δουλειά με πιο “επιστημονικό” τρόπο ώστε να μην μπορεί η αστυνομία να με ξαναπιάσει…». Αυτά τα λόγια ψέλλιζε ο 27χρονος που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής όταν άκουσε τον ανακριτή ότι προφυλακίζεται. Κατηγορείται ότι μαζί με άλλα δύο μέλη συμμορίας, που πήραν και αυτά τον δρόμο για τη φυλακή, είχαν κάνει κλοπές και διαρρήξεις αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από ένα σπίτι στα νότια προάστια άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε, μεταξύ άλλων, επώνυμα ρολόγια, κοσμήματα και πολύτιμες πέτρες, συνολικής αξίας τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα όμως με τους αστυνομικούς, ο νεαρός και η παρέα του έκαναν λάθη και έφυγαν… βιαστικά. «Από την παθούσα περισυλλέχθηκαν, ένα κατσαβίδι από το υπνοδωμάτιο και ένα ρολόι από τη ράμπα του γκαράζ εξωτερικά της οικίας, τα οποία εγκατέλειψαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους». Όσο για το χρηματοκιβώτιο, δεν δίστασαν να το βάλουν στο πορτμπαγκάζ του οχήματός τους, να διαφύγουν μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης αδιαφορώντας αν θα καταγράφονταν από κάμερες ή θα τους έβλεπαν να κουβαλούν ένα τέτοιο… αντικείμενο. 

Σε άλλη περίπτωση το θύμα ήταν μια 44χρονη Κινέζα, στην περίπτωση της οποίας, μέρα μεσημέρι, πήδηξαν την μάντρα του σπιτιού της και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, άρπαξαν κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας ογδόντα χιλιάδων ευρώ περίπου. Αδιάφοροι όμως ήταν και για την ύπαρξη καμερών, όπως φαίνεται και στα βίντεο που κατέγραψαν τις κινήσεις τους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος όμως δεν ήταν άγνωστος στις αρχές. Τον Απρίλιο του 2019 παρίστανε και πάλι τον υπάλληλο της ΔΕΗ και εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Τότε είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου μαζί με τους συνεργούς του. Όλοι τους είχαν αδυναμία στην λεγόμενη «καλή ζωή» και στα γρήγορα αυτοκίνητα, όπως ήταν φανερό μέσω της παρουσίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης