Στο άνοιγμα όλων των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Περιφερειακή Κοινότητα Σερρών, βάσει απόφασης που κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημάρχους του νομού Σερρών και σε τοπικούς φορείς από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

«Η λίμνη έχει φτάσει στα όρια της. Από τη Βουλγαρία έρχονται πολλά νερά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατέψουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης, γιατί αν σπάσει η καταστροφή θα είναι βιβλική, θα κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνης έχει αγγίξει πλέον το τελικό όριο αντοχής της, καθώς πλησιάζει τα 36 μέτρα. Την ίδια ώρα, τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα που θα απεγκλωβιστούν από τη λίμνη Κερκίνη, πρόκειται να φτάσουν στους νοτιοανατολικούς δήμους του νομού σήμερα το πρωί, βάζοντας σε επιπλέον κίνδυνο αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των δήμων Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν.Ζίχνης και Αμφίπολης, που ήδη είχαν πληγεί τις τελευταίες 21 ημέρες, μετρώντας περισσότερα από 50.000 πλημμυρισμένα στρέμματα.

«Αυτό που θα πρέπει τώρα να δούμε είναι πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αποζημίωση των αγροτών και την οικονομική συμπαράστασή από την Πολιτεία» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους των Σερρών να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Στην πλευρά του Αχινού, αν υπάρχουν ζώα πρέπει να τα απομακρύνουν, να μην αφήσουν αγροτικά μηχανήματα παράκτια του Στρυμόνα και κυρίως να μην πάνε μόνοι τους, κατά τις βραδινές ώρες σε επικίνδυνες περιοχές» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης