Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Φωτογραφίες – Video: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στους πρόποδες του Υμηττού από την πλευρά της Παιανίας και προχώρησε με ταχύτητα προς την κορυφή του βουνού όπου βρίσκονται και οι κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών. Η πυρκαγιά η οποία μετά τις 8.00 παρουσιάζει καλύτερη εικόνα είναι ορατή και από την πλευρά της Αθήνας. Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας – κάτοικος της περιοχής στις 3.18 είδε μία λάμψη, ακούστηκε έκρηξη και τότε ξεκίνησαν όλα.

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: Είδα μία λάμψη και τότε ξεκίνησαν όλα:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά καίει το πάρκο κεραιών του Υμηττού

Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά

Άνοιξαν οι δρόμοι στον Υμηττό – Μάχη των πυροσβεστών να μη φτάσει η φωτιά στο δάσος Καισαριανής

Άνοιξε λίγο μετά τις 8.00 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.

Επί τόπου βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, o οποίος δήλωσε ότι έχουν ήδη καεί τουλάχιστον δύο σπίτια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και άλλες υλικές ζημιές σε ακόμη τέσσερα. Στην περιοχή βρίσκονται και ασθενοφόρα χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

 

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι δεν έλαβαν το προειδοποιητικό SMS του 112.

Από την πυρκαγιά έχουν καεί τουλάχιστον δύο σπίτια ενώ εξωτερικές ζημιές έχουν αναφερθεί σε τέσσερα τουλάχιστον ακόμη.

Video και φωτογραφίες από τα σπίτια που κάηκαν:

 

Στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ.

 

Έντρομοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zougla.gr βγήκαν στους δρόμους αναστατωμένοι από τη φωτιά.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr από το μέτωπο της φωτιάς:

 

 

 

 

Επί τόπου αρχικά έσπευσαν 18 οχήματα και 68 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 28 πυροσβέστες. Αργότερα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης