Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λαγονήσι. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Λαγονήσι και στα Καλύβια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ και κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στις αυλές των σπιτιών της και καταβρέχουν με λάστιχα. Προσωρινά εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες. 

Λίγο μετά τις 14:00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, ενώ τελικά δεν κινδύνεψαν κατοικίες.

Δείτε τα βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αστυνομία προσήχθη ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, από τον οποίο ενδέχεται να ξεκίνησε, από αμέλεια, η φωτιά.

Φωτογραφίες από τα καμένα:

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, στις 16:14, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα, στην περιοχή του Λαγονησίου Αττικής, για την οποία η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 12:28.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με 11 υδροφόρα οχήματα, έξι οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), με 20 υπαλλήλους και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο Ε/Π και δύο Α/Φ.

Ο δήμος Σαρωνικού συνέδραμε με τέσσερις υδροφόρες, εκ των οποίων, οι δύο μισθωμένες και ο δήμος Λαυρεωτικής με μία υδροφόρα, ενώ στο σημείο παρέστησαν και εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το γεωγραφικό ανάγλυφο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, λόγω απότομων κλίσεων, ενώ υπάρχουν και αρκετές διάσπαρτες οικίες. Η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, περιόρισε τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς και αποσόβησε το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιών στις παρακείμενες οικίες.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης