Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα τους Ραπταίους, στη Νότια Εύβοια. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από την πρώτη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μεγάλες δυνάμεις προς το σημείο της φωτιάς, ενώ για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Δήλησος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 17.00, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε πως είναι αισιόδοξος και πως σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο παραμένουν και επιχειρούν 28 οχήματα της Πυροσβεστικής με 82 πυροσβέστες. Επίσης, από αέρος κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα καθώς σε ορισμένα σημεία η περιοχή είναι δύσβατη και οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση.

Ακόμα βοηθούν στην κατάσβεση 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες και εθελοντές. 

Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ. Στο σημείο έφτασε και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση.  Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση.

 

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Καρύστου για την μεγάλη πυρκαγιά. Ο υπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη της φωτιάς ανέφερε στον δήμαρχο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

«H φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση, καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών», ανέφερε νωρίτερα στο evima.gr, η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης