Η μεγάλη φυγή του Δεκαπενταύγουστου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 14:43
Η μεγάλη φυγή του Δεκαπενταύγουστου
Μεγάλη είναι και φέτος η έξοδος των Αθηναίων λόγω του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε από το πρωί του Σαββάτου το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ταξιδεύοντας για τα νησιά ενώ παράλληλα, μεγάλη ήταν η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και του Λαυρίου αντίστοιχα έντονη είναι η παρουσία το Λιμενικού με τους υπαλλήλους του να προσπαθούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες.Πόσοι ταξίδεψαν από τα λιμάνια της χώρας;

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον Πειραιά την Παρασκευή ταξίδεψαν 23.760 επιβάτες. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το πρωί του Σαββάτου το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου 

 Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια και συνολικά ταξίδεψαν 8.648 άτομα.

Επίσης, από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 8 δρομολόγια και έφυγαν 3.150 άτομα.

 Αναφορικά με τον Αργοσαρωνικό, πραγματοποιήθηκαν 38 δρομολόγια και ταξίδεψαν με πλοίο 8.122 άτομα.Φωτογραφίες από την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο το πρωί:Αυξημένη η τουριστική κίνηση και στα αεροδρόμια:

Συγκεκριμένα τον φετινό Ιούλιο παρουσιάστηκε αύξηση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού που αγγίζει το 7,5%, ποσοστό σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2016.Δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, όπου έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια.

Μέχρι και την Δευτέρα (παραμονή Δεκαπενταύγουστου), έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 45.000 επιβατών.Για όσους πάλι δεν καταφέρουν είτε λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων είτε λόγω της κρίσης δεν μπορούν να φύγουν από την Αθήνα, ένα μικρό διάλειμμα αποτελούν οι κοντινές στην Αττική παραλίες.

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας εν όψει Δεκαπενταύγουστου
Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2017, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:


• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική μετακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι οδηγοί παρακαλούνται:

• να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και
• σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Άδειο το κέντρο της Αθήνας


Αδιάψευστος μάρτυρας της «ερημιάς» που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας είναι ο φακός της κάμερας που απαθανάτισε τους δρόμους σχεδόν άδειους:Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, EUROKINISSI, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 14:48