Το βράδυ του Σαββάτου κατέρρευσε χωμάτινος όγκος από τα πρανή του Ισθμού της Κορίνθου και έπεσε ακριβώς δίπλα σε ένα ρυμουλκό και μπροστά από ένα καράβι που βρίσκονταν μέσα στον Ισθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν περίπου 1.000 με 1.200 κυβικά υλικού στο ύψος κάτωθι του Βιολογικού.

Όπως αναφέρει το korinthostv, χθες το βράδυ μέσα στο κανάλι του Ισθμού ένα ρυμουλκό της Διώρυγας Κορίνθου τράβαγε ένα καράβι από τον Κορινθιακό προς το Σαρωνικό κόλπο και στο ύψος της μεταλλικής γέφυρας του βιολογικού εκείνη την ώρα αποκολλήθηκε μεγάλος όγκος χώματος από τα πρανή και έπεσε ακριβώς δίπλα στο ρυμουλκό και ακριβώς μπροστά από το καράβι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στη διώρυγα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία «Διώρυγος Κορίνθου», «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στη συγκεκριμένη θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Παράλληλα, η εταιρεία «Διώρυγος Κορίνθου», ανακοίνωσε ότι προτίθεται «να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους».

Πηγή: korinthostv.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης