Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Λευκίμμης Σουφλίου, πίσω από τα στρατόπεδα που υπάρχουν μετά τον Προβατώνα, με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση του χωριού αλλά και την ισχυρή κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με χερσαία και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Evros-news.gr, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς έχει ξεκινήσει την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι δυνατοί άνεμοι που σημειώνονται δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης και εξαπλώνουν γρήγορα τις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων που αυξάνονται συνεχώς. Μάλιστα πριν λίγο έφτασε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και ξεκινά τις ρίψεις νερού.

Έφτασε το ρωσικό Μπέριεφ

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο εστίες, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες για εμπρησμό, ενώ αυτή την στιγμή το μέτωπο κατευθύνεται προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στην Αλεξανδρούπολη και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, το «θηρίο» Μπέριεφ, προκειμένου με κάποιες μόνο ρίψεις να μπορέσει να περιορίσει τη φωτιά, μαζί με άλλα δύο ελληνικά Πετζετέλ. 

Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 θα συνδράμει σύμφωνα με πληροφορίες στο έργο της κατάσβεσης προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς. 

 

 

Στο σημείο βρίσκονται ήδη και μηχανήματα του δήμου Σουφλίου, ο Αnτιδήμαρχος Τεχνικών Υπhρεσιών Δημήτρης Δαρούσης.

Το μήνυμα του Αντιδημάρχου Σουφλίου

«Όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη μετακίνησης υπάρχουν οχήματα στην κεντρική πλατεία. Για ανάγκη καλέστε 6932447812» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, evros24, evros-news, e-evros

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης