Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα ξέσπασε στη Σαμοθράκη - Πυρκαγιά και στο Μετόχι Αχαΐας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, 22:05
Μεγάλη φωτιά με αρκετά μέτωπα ξέσπασε στη Σαμοθράκη - Πυρκαγιά και στο Μετόχι Αχαΐας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Φωτιά και στο Μετόχι Αχαΐας

Την ίδια ώρα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Μετόχι Αχαΐας με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ισχυρή πυροσβεστική παρουσία βρίσκεται στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 22 πυροσβέστες, ένα μηχάνημα έργου, πέντε υδροφόρες ΟΤΑ και Περιφέρειας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, XanthiNea.gr, patrastimes

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, 22:53