Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή σε καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές Άγιος Βασίλειος της Κω και Θεοτόκος της Ρόδου.

Στις επιχειρήσεις, οι όποιες οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, συμμετείχαν 27 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, ενώ διατέθηκαν περιπολικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράσεις είχαν στόχο όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς και βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις, σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

19 προσωρινά καταλύματα
49 άτομα
9 οχήματα

Προσήχθησαν 13 άτομα.

Βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Συνελήφθησαν συνολικά 5 Ρομά και συγκεκριμένα:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κω ένας 31χρονος, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για απόπειρα κλοπής.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τρία άτομα ηλικίας 14, 15 και 28 ετών γιατί δεν είχαν προβεί στην έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και μια 30χρονη υπήκοος Αλβανίας γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα από τα οποία τα δυο διαπιστώθηκε ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης