Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Χτύπησε το κουδούνι για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου της χώρας, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολείων, με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας που συνιστά ο ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών. Ο φακός του zougla.gr βρέθηκε στο 1ο Λύκειο Γλυφάδας, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας, έγινε θερμομέτρηση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πριν εισέλθουν στις σχολικές αίθουσες, παρουσία ειδικών, εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας και του δημάρχου της περιοχής, κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Οι αίθουσες είναι διαμορφωμένες σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, από τις προηγούμενες ημέρες, τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ των θρανίων. Η χρήση μάσκας κρίνεται προαιρετική. Σύμφωνα με τον λυκειάρχη, κ. Κων/νο Μαραγκό, ο οποίος μιλάει στο zougla.gr, «υπάρχει ειδικός εξοπλισμός, όπως ειδικές θερμικές κάμερες και θερμόμετρα υπερύθρων ανέπαφης μέτρησης» για να εντοπιστεί πιθανό κρούσμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο μαθητής παραμένει για 10 ημέρες σε υποχρεωτική καραντίνα και ταυτόχρονα γίνεται έλεγχος για κορωνοϊό και στους συμμαθητές του.

Πάνω στα θρανία υπάρχει αντισηπτικό, ένα για κάθε παιδί και έξω από τις σχολικές αίθουσες έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες με τα μέτρα προστασίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επίσης, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των μαθητών στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι ειδικοί έχουν σημειώσει τα σημεία στα οποία μπορεί ο κάθε μαθητής να κάθεται, έτσι ώστε να τηρείται η σωστή απόσταση από τους συμμαθητές.

«Διαβεβαιώνουμε τις οικογένειες των παιδιών και των καθηγητών ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν το άνοιγμα των σχολείων: απολυμάναμε, καθαρίσαμε, προγραμματίσαμε διπλές βάρδιες καθαρισμού κάθε μέρα (με εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών), προμηθευτήκαμε το απαραίτητο υγειονομικό υλικό-μάσκες, γάντια, αντισηπτικά – και εφοδιάσαμε με ειδικά υλικά καθαρισμού όλες τις σχολικές μονάδες» επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης