Mε τον χρόνο παίζει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, επιχειρώντας να κερδίσει την αποφυλάκιση των πελατών του που είναι προφυλακισμένοι, εν αναμονή της διεξαγωγής της δίκης για το περιβόητο «μακελειό της Θήβας».

Τότε, «για ψύλλου πήδημα» κάποιοι ακροδεξιοί νταήδες του κάμπου της Βοιωτίας, σκότωσαν συμπολίτες τους για μια επιγραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ναι, για μια επιγραφή.

Τελικά, οι ένοχοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στη φυλακή και αναμένεται η δίκη. Οι προφυλακισμένοι είναι γνωστοί ακροδεξιοί στη Βοιωτία και δακτυλοδεικτούμενοι στην περιοχή ης Θήβας.

Αυτό το γνωρίζει άριστα ο δικηγόρος τους Αλέξης Κούγιας, ο οποίος όμως είναι αρκετά έμπειρος ώστε να προσπαθεί παίζοντας με τις καθυστερήσεις να πετύχει την παρέλευση του 18μηνου, έτσι ώστε να αποφυλακιστούν οι πελάτες του. Αυτό και κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα δεν είναι όμως τι κάνει ο κύριος Κούγιας και το πώς προσπαθεί ένας δικηγόρος να αποφυλακίσει το γρηγορότερο δυνατόν τους ακροδεξιούς πελάτες του. Αυτό το οποίο μετράει είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη και γιατί μέσα από τις διαδικασίες, οι δικαστές επιτρέπουν στον όποιο Αλέξη Κούγια να παίζει με τον χρόνο αλλά και με την έννοια του δικαίου. Άνθρωποι σκοτώθηκαν, όχι έντομα.

Μακελειό συνέβη στη Θήβα, όχι μια απλή ιστορία παραβίασης του ΚΟΚ.

Κάτι πολύ σοβαρό συνέβη εκείνη την ημέρα στον κάμπο της Βοιωτίας, για το οποίο πρέπει να αποφανθεί δικαιοσύνη, η οποία καλείται να τιμωρήσει τους ενόχους εδώ και τώρα.

Διαβάστε το χρονικό του φονικού: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης