Με self-test θα οδηγούνται στα δικαστήρια, οι ανεμβολίαστοι συλληφθέντες, με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ, σε περίπτωση που αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν αλλά δεν αποκλείεται να διωχθούν για απείθεια ή παραβίαση των μέτρων διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Αυτό προβλέπουν οι οδηγίες που απηύθυνε προς τους συναδέλφους του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, συστήνοντας να είναι να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων , όπως  η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, κ.λπ με τους  κατηγορούμενους αρνητές του εμβολίου και τους αρνούμενους να υποβληθούν σε self-test.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι ο κ. Πλιώτας ξεκαθαρίζει πως οι  κρατούμενοι  για αδικήματα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα, που προσάγονται ενώπιον των εισαγγελικών ή ανακριτικών αρχών, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να υποστούν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για COVID-19,τονίζει ότι πρέπει να ελεγχθούν για τέλεση ποινικών αδικημάτων όπως είναι η απείθεια ή η διάδοση  μεταδοτικής ασθένειας.

Επίσης,  ο κ. Πλιώτας υπογραμμίζει ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών στις περιπτώσεις των αυτόφωρων πλημμελημάτων, έχει την δυνατότητα – λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του εγκλήματος και την προσωπικότητα του δράστη-  με την συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 279 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να δώσει εντολή να αφεθεί  ελεύθερος ο συλληφθείς και «να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη για τα αυτόφωρα εγκλήματα διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης