Με ραντεβού και αυστηρούς περιορισμούς πρόκειται να ανοίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μετά και τις πιέσεις των εμπόρων που κάνουν λόγο για χιλιάδες «λουκέτα» επιχειρήσεων από το συνεχές lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18 Ιανουαρίου, και αν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν σημειώσει άνοδο, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα ανοίξουν με τη μέθοδο του Click in shop, δηλαδή οι πελάτες θα κλείνουν ραντεβού και θα ψωνίζουν κανονικά εντός των καταστημάτων. Η υπόλοιπη αγορά θα ανοίξει με Click away, όπως τα Χριστούγεννα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Star, οι έμποροι, προκειμένου να καθησυχάσουν τους επιστήμονες που φοβούνται έξαρση κρουσμάτων από τις μετακινήσεις, προτείνουν την αποστολή SMS με την ένδειξη 2 αλλά με γεωγραφικό περιορισμό, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι. 

Tα έως τώρα στοιχεία δείχνουν απώλεια τζίρου τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα  τα κρατικά ταμεία να χάνουν 600 εκατ. ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης