Zougla Newsroom

Με επτά κάλυκες από ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών ο άγνωστος άνδρας εκτέλεσε τον 44χρονο Χάρη Κοντογιώργη το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το γυμναστήριο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που από χθες το απόγευμα έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν ότι πιθανότατα ο δράστης γνώριζε το καθημερινό πρόγραμμα του αποκαλούμενου «ανιψιού» και βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή δηλαδή που ο πυγμάχος κατέβαινε από τη μοτοσυκλέτα του ήταν ευάλωτος και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ούτε καν τις γροθιές του για να αμυνθεί. Το θύμα δεν ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο στις διωκτικές αρχές. Από τα τριάντα του χρόνια είχε αρχίσει να φαίνεται η παραβατική συμπεριφορά του. Ίσως όμως χθες το απόγευμα, την ώρα που έφτασε στο γυμναστήριο της οδού Εκάβης, δεν περίμενε ότι παραμόνευε ο θάνατος. Η πολύ κοντινή απόσταση από την οποία δέχτηκε τους πυροβολισμούς στάθηκε μοιραία. 

Είχε πάρει το παρατσούκλι «ανιψιός» από τον Μιχάλη Καπίρη, τον επονομαζόμενο «Κεφάλα», ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από μια καντίνα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης τον περασμένο Μάιο. Ο 44χρονος ήταν το δεξί του χέρι, και όταν μιλούσε για τον Μιχάλη Καπίρη, τον αποκαλούσε «θείο». Από χθες το απόγευμα «θείος» και «ανιψιός» είναι νεκροί, με τους αστυνομικούς να ερευνούν αν «το νήμα της ζωής τους» έκοψε ο ίδιος άνθρωπος.  

Ο πρώην πυγμάχος, το 2007 στο Ηράκλειο Αττικής, μαζί με φίλους του ήρθαν στα χέρια με μια άλλη παρέα σε καφετέρια, με συνέπεια να τους ξυλοκοπήσουν και να τους προκαλέσουν βαριές σωματικές βλάβες. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, και τον Ιούλιο του 2011 το όνομά του συμπεριλήφθηκε σε δικογραφία, κατηγορούμενος ως «βασικό μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις εις βάρος καταστηματαρχών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2013, ο πρώην πυγμάχος είχε μια φιλονικία με δύο άτομα σε ψητοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όταν επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, η παρεξήγηση λύθηκε, αλλά όχι για τον Χάρη Κοντογιώργη. Τους περίμενε έξω από το κατάστημα, και όταν επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους, άρχισε να τους ακολουθεί με τη μοτοσυκλέτα του. Κάποια στιγμή, στην οδό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι, τράβηξε ένα όπλο και τους πυροβόλησε από πίσω, χωρίς -ευτυχώς- να τραυματίσει κάποιον. Μια από τις τελευταίες συλλήψεις του πυγμάχου της ΑΕΚ ήταν τον Οκτώβριο του 2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών.

Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας είχε εντοπιστεί και συλληφθεί, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το παρελθόν. Όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να τον ελέγξουν, βρήκαν στην κατοχή του ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου, το οποίο επιδείκνυε προκειμένου να αποφεύγει τη σύλληψη, καθώς γνώριζε την ύπαρξη των ενταλμάτων. 

Παρακολουθήστε τα video

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης