Αίτημα για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου θα τεθεί από τους κτηνοτρόφους Β. Ελλάδας, με την ευκαιρία της σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου για την κατανομή των βοσκοτόπων, την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους, οι κτηνοτρόφοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε πανελλήνια κινητοποίηση για τα ανοιχτά θέματα των οικονομικών ενισχύσεων προς τα μέλη του κλάδου τους. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στη Βέροια, παρουσία και άλλων προέδρων φορέων του κλάδου και κτηνοτρόφων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής ενίσχυσης (των ετών 2013 και 2014), του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68), της ενιαίας ενίσχυσης και των βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βοσκοτόπων.

Πηγή: thrakitoday.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης