Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο με την κατάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου.

Στη δίκη κατηγορούμενοι είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ακόμη 27 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται με ενδιαφέρον, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χρήστος Σάββας, με τις καταγγελίες του οποίου το καλοκαίρι του 2012 για «στημένους» πίνακες είχε ξεκινήσει η δικαστική έρευνα.

Στην έναρξη της κατάθεσής του, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως λόγω της παρέλευσης πολλών ετών δεν θυμάται περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων στους οποίους είχε αναφερθεί. «Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, πως υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ» πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε μετά το 1993, παρέπεμψε στις στατιστικές για να δείξει ότι μόνο ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε πλουραλισμός και εναλλάσσονταν οι πρωταθλητές. «Ο Ολυμπιακός τώρα δεν χαίρει της εύνοιας που νομίζω ότι είχε τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τον διαιτητή Σπάθα, είπε ότι «δεν πιστεύω ότι ήταν ανθρώπινο λάθος, έγινε σίγουρα από πρόθεση, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα δεν έγινε λάθος».

«Δεν θυμάμαι κάποιον διαιτητή να έχει ευνοήσει τον Παναθηναϊκό» είπε επίσης και ανέφερε ότι το όνομα του Μάνταλου του προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ανακατεύτηκε με τα εσωτερικά του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ΕΠΟ και, όποτε πήγε στην Ομοσπονδία, του φέρθηκαν με ευγένεια, «ο κ. Σαρρής ήταν ευγενέστατος αλλά δεν είχα ποτέ προσβάσεις και επαφές».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε ότι «ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο. Ο Γραμμένος είχε και έχει, απ’ ό,τι ξέρω, καλό όνομα, είναι πολύ σοβαρός δικηγόρος».

Ο εισαγγελέας ανέφερε στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού ότι, επειδή μόνος του πήγαινε να καταθέσει στους ανακριτές και κατέθετε υπομνήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα και φάσεις, σήμερα προκαλούν εντύπωση οι διαδοχικές απαντήσεις του ότι δεν θυμάται.

Εισαγγελέας: Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε;

Αλαφούζος: Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί σε βάρος του Ολυμπιακού από άλλη ομάδα.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας

Σε ερωτήσεις για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης ο κ. Αλαφούζος είπε ότι «εκτός από το είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι… Είμαι σίγουρος ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, αλλά δεν μπορούσαν να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

»Τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το 93 και πριν από μερικές χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης