Με ειδική διαδικασία οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία παραμένει κλειστή λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο, ένας ένας οι υπεύθυνοι καταστημάτων που συνελήφθησαν γιατί φέρονται ότι αγνόησαν τα μέτρα για αποφυγή της μετάδοσης της ασθένειας.

Λόγω του ότι το κτήριο της Εισαγγελίας είναι κλειστό και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν, δεν εισέρχονται εντός του οι συνοδείες και έτσι οι φάκελοι παραδίδονται από το παράθυρο. Τις δικογραφίες παραλαμβάνει και μεταφέρει στο γραφείο ποινικής δίωξης ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που βρίσκονται εντός του κτηρίου μαζί με δύο εισαγγελείς και δύο δικαστικούς υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των καταστηματαρχών ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη για παραβίαση της διάταξης για τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, του άρθρου 285 ΠΚ, σε βαθμό πλημμελήματος και τους παραπέμπει να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 285 προβλέπει ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  1. Με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
  2. Με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα η ασθένεια να μεταδοθεί σε άνθρωπο.
  3. Με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου.
  4. Με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί 127 άτομα, στη δε Αττική οι συλληφθέντες είναι 48.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης