Με εξώδικο στη ΔΕΗ απαντά ο Δήμος Πρέβεζας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 14:18
Με εξώδικο στη ΔΕΗ απαντά ο Δήμος Πρέβεζας
Εξώδικο στη Δ.Ε.Η., με το οποίο θα ζητεί να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, θα καταθέσει τις επόμενες μέρες ο Δήμος της Πρέβεζας, υλοποιώντας έτσι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το εξώδικο έχει ήδη υπογραφεί από τον δήμαρχο Πρέβεζας και επισυνάπτει μαζί με τα ονόματα των περίπου 200 πολιτών που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η..

«Αποφασίζουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή δεν συμφωνεί» τονίζεται στο ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε να στηρίξει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και να υποστηρίξει όσους αρνούνται να πληρώσουν, κοινοποιώντας το ψήφισμα στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και στη διοίκηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το Κ.Ε.Π. του δήμου συγκέντρωσε περίπου 200 αιτήματα πολιτών (τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 350 συνδέσεις).

Στους φακέλους συμπεριλαμβάνονται όλα τα παραστατικά τα οποία αποδεικνύουν την καταβολή όλων των ποσών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, πλην του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Το εξώδικο επικαλείται την εκφρασμένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρει ότι η επιβολή της διακοπής της ηλεκτροδότησης ως διοικητικής κύρωσης για τη μη καταβολή οποιουδήποτε φόρου ή τέλους αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Παράλληλα, αναφέρει και την έντονη αμφισβήτηση της συνταγματικότητας τόσο της επιβολής του τέλους όσο και της διαδικασίας είσπραξής του και υποβολής κυρώσεων σε βάρος όσο δεν το καταβάλλουν.

Τέλος, γνωστοποιεί ότι ο Δήμος Πρέβεζας θα συμπαρασταθεί με κάθε νόμιμο μέσο σε οποιοδήποτε δημότη ή και κάτοικό του υποστεί τέτοια διακοπή ηλεκτροδότησης, στην επιδίωξη της αποζημίωσης για κάθε ζημιά που θα υποστεί, καθώς και τη χρηματική ικανοποίησης της ηθικής του βλάβης και της απόδοσης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρέβεζα μέσω της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών, του δήμου, του δικηγορικού συλλόγου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και άλλων φορέων, κατάφερε να συγκροτήσει ένα από τα πιο οργανωμένα «μέτωπα» ενάντια στην πληρωμή του έκτακτου τέλους.

Πηγή: pamepreveza.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 15:04