Το Άγιο Φως θα φθάσει με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών στα σπίτια των κατοίκων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις εκκλησίες το βράδυ της Ανάστασης, όπως αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Για το σκοπό αυτό στήθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν 400 περίπου εθελοντές που θα μοιράσουν το Άγιο Φως, η Δημοτική Αστυνομία, ενώ την έγκρισή τους έχουν δώσει οι τοπικοί Μητροπολίτες και ιερείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, κλιμάκιο του Δήμου, το Σάββατο 18/4 θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην πόλη.

«Η συνοχή της κοινωνίας μας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Ας ενωθούμε όλοι μαζί ως οικογένεια, με κοινό παρονομαστή την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ενθυμούμενοι πως το Φως του κόσμου, ο Χριστός, με την Ανάστασή του κέρδισε μια νίκη επί των δυνάμεων του σκότους», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος.

Η ενέργεια για την μεταφορά του Φωτός «έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουμε όλοι μένοντας στο σπίτι, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της πανδημίας», πρόσθεσε σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί  επακριβώς ο τρόπος με τον οποίο το Αναστάσιμο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι στην πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σκέψη είναι όσοι το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο της κάθε πολυκατοικίας ένα φαναράκι, έτσι ώστε ο εθελοντής που θα περάσει να τοποθετήσει σε αυτό, το Άγιο Φως.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης