Λίγα λεπτά μετά τις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στήριξης του Νίκου Ρωμανού.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απλοί πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η πορεία έφθασε στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες και η πορεία συνεχίστηκε.

Κάποια στιγμή στη συνέχεια μέλη του πίσω μέρους της πορείας εκσφενδόνισαν αντικείμενα σε διμοιρία, όμως η ομάδα περιφρούρησης κατάφερε να ηρεμήσει τα πράγματα.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού συνέχισε η πορεία στην οδό Φραντζή και μετά στην Σιδ. Σταθμού ξεκίνησε πάλι να ανεβαίνει προς τον πεζόδρομο της Αριστομένους, εκεί νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τότε εμφανίστηκε ξανά η διμοιρία που προσπάθησε να σταματήσει τους νέους.

Όσο περνούσε η ώρα το κλίμα δυναμιτιζόταν όλο και πιο πολύ ενώ μέλη της πορείας προσπαθούσαν να αποκόψουν τους ταραξίες.

Τελικά η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ο κόσμος διαλύθηκε ενώ επικράτησε ο απόλυτος πανικός σε διπλανά καφέ με τον κόσμο να τρέχει μη μπορώντας να σταθεί.




Η πορεία συνεχίστηκε στην Αριστομένους όπου λίγο πριν φθάσει στο τέλος της (πλατεία 23ης) σημειώθηκε επεισόδιο με οδηγό αυτοκίνητου όπου υπήρξε συμπλοκή, ενώ αυτός έβαλε ξαφνικά όπισθεν με κίνδυνο να τραυματιστούν διαδηλωτές, αυτή η κίνηση εξόργισε το πλήθος και αρκετοί έτρεξαν προς το μέρος του αυτοκινήτου έφευγε με ταχύτητα ενώ πέτρες έσπασαν το παρμπρίζ του οδηγού που εξαφανίστηκε.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης