Απολογητική ως προς τους συνηγόρους υπεράσπισης εμφανίστηκε, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. Προκαλώντας αίσθηση, η κα. Οικονόμου ζήτησε τον λόγο προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την πρότασή της επί των ελαφρυντικών.

Η εισαγγελική λειτουργός, όπως φαίνεται, ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει στην υπεράσπιση ότι παραμένει αμετακίνητη στην… απαλλακτική πρότασή της, αλλά πλέον πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρότασή μου ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

»Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρότασή μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

»Ο εισαγγελέας, ανεξάρτητα της πρότασής του, οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ήμουν υποχρεωμένη, παρά την πρότασή μου, να κάνω αυτή την εισήγηση». 

Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις των συνηγόρων στο γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε αρχικά για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 187 παρ. 6 και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης