Με 5,5 ώρες καθυστέρηση απέπλευσε τελικά από το λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» αφού νωρίτερα είχε γίνει επίσχεση εργασίας τεσσάρων μελών του πληρώματος σε σύνολο 50 για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 120 επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κάλεσε τις ναυτιλιακές εταιρείες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όπως προκύπτουν από τις δεσμευτικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει και από τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Για μία ακόμη φορά, τόνισε ο κ. Δρίτσας, «είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι ναυτικοί, οι οποίοι προχώρησαν γι’ αυτό σε επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και κανείς δεν έχει δικαίωμα να φαλκιδεύσει ή να καταργήσει την άσκηση αυτού του δικαιώματος».

«Είναι ανεπίτρεπτο οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι, οι επιβάτες να χιλιοταλαιπωρούνται και τα νησιά να μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ιδιαίτερα αυτό το τριήμερο», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας καταλάβουν όλοι ότι τα επιδοτούμενα δρομολόγια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ανάγκες του και τα δικαιώματά του», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης