Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις, οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δύο περιοχές της Ηλείας, ενώ την ίδια ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κόρθι  της Άνδρου συνεχίζεται μεν, ωστόσο η εικόνα είναι καλύτερη. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται κοντά στα σημεία της φωτιάς. Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στην περιοχή Καλαμάκι προβλέπεται ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να σβήσουν την φωτιά, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα enandro.gr, καθώς κάηκε μεγάλη έκταση μεταξύ Άη Γιώργη Φαράλη και Πλάκας. 

Το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε λόγω των εναέριων μέσων, ωστόσο απειλήθηκαν σπίτια και στην περιοχή Καλαμάκι, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός που περιλαμβάνει κυρίως θερινές κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν εννέα άτομα από δύο σπίτια του οικισμού, ενώ δύο λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία παρελήφθησαν από σκάφος του Λιμεναρχείου Άνδρου και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησαν στο μέτωπο της φωτιάς ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα στο σημείο βρέθηκαν λίγο νωρίτερα 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Επίσης, συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, τρία βυτιοφόρα Ο.Τ.Α. και ένα μηχάνημα έργου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  η εικόνα από τη φωτιά είναι αρκετά καλύτερη.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Ηλεία

Παράλληλα, οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Καλλίκωμο της Ηλείας, καθώς νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν οριοθετήσει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Καλλίκωμο της Ηλείας» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Νίκος Ρουμελιώτης.

 

Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Ρουμελιώτης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν την φωτιά, που καίει αγροτοδασική έκταση, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τιμήματα και τέσσερα αεροπλάνα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

 

Οι δυνάμεις μάλιστα ενισχύθηκαν βάσει της ανακοίνωσης της Πυροσβεστικής. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το patrisnews.com, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν ακόμα ένα πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση τις Ράχες Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με ισχυρές δυνάμεις να παραμένουν στην γύρω περιοχή. 

 

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, στην περιοχή επιχείρησαν 26 άνδρες της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα από την Πάτρα, ενώ από αέρος πραγματοποιήθηκαν βολές και δύο αεροσκάφη PZL.

 

Δείτε φωτογραφίες του ilialive.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης